Heliumballonger

Använd helium gas när du blåser upp ballonger

Ballonger är ett måste när det kommer till kalas och speciellt barnkalas. Det är en enkel dekoration som direkt ger en festkänsla. När det kommer till förberedelser av ballonger så behöver de först köpas in och sedan blåsas upp. Det är just steget med uppblåsning som kan ta lite tid och kraft. Ett tips är istället att fylla ballongerna med helium gas.

Helium gas till ballongerna på barnkalaset

Vad är då detta? Helium gas är en kemisk gas som används till flera användningsområden. Exempelvis så kan man använda helium gas istället för att använda sin egna luft när man blåser upp ballonger. Förutom ballonger så använder man även helium gas vid kylning och svetsning. Man kan bland annat hitta helium gas i krockkuddar. Anordnar man en fest så kan ballonggas underlätta genom att det går snabbare att blåsa upp. Istället för några minuter så kan det istället ta några sekunder.

Effektivare med ballonggas

Använder man större ballonger kan det vara extra skönt att blåsa upp ballonger med helium gas. Då kan man spara kraft i och med att det tar energi att blåsa upp ballonger själv. Idag finns det till exempel både siffer- och bokstavsballonger. De är lite större ballonger och använder man dessa så kan det vara skönt med helium gas. Man kan även köpa ballonger i olika färger och nyanser för att skapa den där festliga stämningen.

Heliumballonger till temakalas

Nuförtiden är det även populärt med temafester och speciellt till barnkalas. Prinsesskalas och liknande kalas är populärt hos barn. Det går även att hitta alltifrån enhörningar till prinsessor när det kommer till ballonger. Vill man lyfta fram hur gammal någon blir kan man alltid använda sig av sifferballonger eller skriva “grattis” med hjälp av bokstavsballonger. Det finns en hel del möjligheter och man kan aldrig ha för mycket ballonger. Utöver ballonger så kan man även använda olika girlanger och vimplar för att skapa en festlig stämning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *